Collection BBOO - Biografies Obreres - Col·lecció de fonts orals

Entrevista a Ángel Abad Silvestre Entrevista a Ildefonso Adame Coronado Entrevista a Anna Morató Sáenz Entrevista a Miguel Agúndez Moreno Entrevista a Nicolás Albéndiz Barreda Entrevista a Félix Álvarez Niebla Entrevista a Josep Maria Anglada Jordà Entrevista a Máximo Antequera Barbero Entrevista a Francisco Antequera Barbero Entrevista a Juan Aragón Crespillo
Results 1 to 10 of 173 Show all

Identity area

Reference code

ES AHCO BBOO

Title

Biografies Obreres - Col·lecció de fonts orals

Date(s)

  • 1996 - (Accumulation)

Level of description

Collection

Extent and medium

159 entrevistes; 1465:25:00 (108 Gb); suport magnètic - 47 entrevistes; 146:04:22 (1749 Gb); suport digital

Context area

Name of creator

(1990 -)

Administrative history

L'Arxiu Històric de CCOO es va posar en marxa a finals de l'any 1990 i es va inaugurar el novembre de 1992. D'aleshores ençà s'ha aconseguit recuperar un patrimoni documental -fins ara extremadament dispers per la geografia catalana- certament important. La creació de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya pretén contribuir a la recuperació de la memòria històrica del moviment obrer i de la resta de moviments socials catalans -tenint com a cos principal les Comissions Obreres- durant un període de la nostra història recent, com és el franquista, en el qual les realitats socials i polítiques eren sotmeses al silenci i interpretades des de l'oblit històric de les majories socials. Des de l'Arxiu Històric es té la voluntat de recuperar documentació escrita, gràfica, oral i audiovisual sobre aquest període. Els seus objectius fonamentals són realitzar la classificació, l'ordenació i inventari de la documentació recollida, per tal de difondre-la i facilitar la seva consulta als investigadors socials i a la ciutadania en general. És d'especial interès per a totes aquelles persones que vulguin conèixer i estudiar el període franquista i l'inici del procés de transició democràtica que s'inicià a Espanya a partir de 1976. L'Arxiu Històric, que té la voluntat d'abastar l'àmbit nacional de Catalunya, forma part de la "Red de Archivos Históricos de CCOO de España", un projecte que es va posar en marxa el 1992, i en el qual participem les unions regionals i confederacions sindicals d'Andalusia, Astúries, Catalunya, Galícia, Illes Balears, Madrid, i País Valencià. L'any 1994 es registrà la Fundació que el 1995 adoptà el nom de Cipriano García com a homenatge al company malauradament desaparegut. Des de llavors, la Fundació Cipriano García ha estat l'entitat encarregada de gestionar el funcionament i l'activitat de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

Col·lecció de gravacions sonores i audiovisuals de les entrevistes realitzades a militants sindicals en l'àmbit del projecte "Biografies Obreres : fonts orals i militància sindical", realitzat per la Fundació Cipriano García - Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

Col·lecció oberta

System of arrangement

Conditions of access and use area

Conditions governing access

L'accés al contingut de les gravacions audiovisuals o sonores de les entrevistes haurà de fer-se a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.

Conditions governing reproduction

Està prohibida la publicació total o parcial de les entrevistes. Es permet la seva citació, que haurà de ser textual, com a indicació de la font.

Language of material

  • Catalan
  • Spanish

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

  • Vídeos en format .avi i .mpeg.
  • Cintes magnètiques de microcassette

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Al mateix arxiu hi ha còpia, en format digital i transcrites en paper, de les entrevistes originals en suport magnètic.

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Place access points

Name access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

Institution identifier

Rules and/or conventions used

ISAD (G)

Status

Level of detail

Dates of creation revision deletion

2015-03-27

Language(s)

  • Spanish

Script(s)

Sources

Archivist's note

Juanma García, abril 2015.

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related genres

Related places