Baix Llobregat

Taxonomia

Codi

Nota(es) d'abast

Nota(es) sobre l'origen

Mostra la nota(es)

Termes jeràrquics

Baix Llobregat

Termes equivalents

Baix Llobregat

Termes associats

Baix Llobregat

5 Descripció arxivística results for Baix Llobregat

5 resultats directament relacionats Exclou els termes específics

Associació Catalana d'Ex-Presos Polítics del Franquisme (ACEPF)

  • ES AHCO 0118
  • Fons
  • 1936-2021

Organitza la documentació de l'entitat (1936-2020 ), l'administrativa i la pròpia de les funcions que per estatuts li són encomanades, com són els expedients de defensa dels drets dels ex presos del franquisme, la promoció de polítiques de memòria democràtica i solidària, així com la divulgació dels seu ideari a través d'estudis, investigacions i assessorament històric. Tanmateix, organitza un banc de memòries i biografies de presoners polítics sota el règim franquista.

Associació Catalana d'Ex-Presos Polítics del Franquisme (ACEPF)

Josep Coscubiela Porta

  • ES AHCO 0013
  • Fons
  • 1965 - 1978

El fons conté documentació referent al judici de la primera Comissió Obrera Central de Barcelona el 1965 pel TOP, informes de l'expedient de crisi del Jurat d'Empresa de Rockwell Cerdans (1966-1968), reglament de la Mutualidad Cerdans, documentació diversa de la OSE i de la Delegación Comarcal Sindical de Cornellà i altres del Baix Llobregat, del conveni del metall de 1966-1967, actes de les reunions de presidents i vicepresidents de la Sección Social del Sindicato del Metal (1967) i documentació referent a la desposessió del càrrec sindical de Josep Coscubiela.
També conté documentació personal (carnets sindicals, de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics i de la Mutualidad Cerdans), actes del segrest de premsa (1971-1978) i retalls diversos de premsa.

Josep Coscubiela Porta

Recull de premsa de l'any 2006

Notícies del Memorial Democràtic; entrevistes a ex-presos del franquisme; Articles de César Presto, Carles Boyero, César Alonso de los Ríos, Joan Tardà, Esperanza Aguirre, Gaspar Llamazares, Enrique Murillo, Carmen del Riego, Josep Maria Sòria, Foro por la Memoria, Antonio Gutiérrez Dorado, Sergi Pàmies.

Associació Catalana d'Ex-Presos Polítics del Franquisme (ACEPF)

TOP detenidos [Miguel Guerrero, Alfredo Serrat, Ginés Martínez, Silvestre Gilaberti, Ricardo Navarro, José Luís Gallego, Manuel Fernández Medina, Andrés Gandulló, Gondrà, Antonio Muñoz, Casiano García, Mololey, et altri].

Expedient que s'organitza en tres sub expedients on trobem informació dels detinguts i retinguts a la Presó Model de Barcelona, i el dossier de la defensa del procés judicial d'Alfredo Serrat, encausat pel TOP per haver participat en activitats i manifestacions polítiques clandestines.

Assessoria Jurídica Albert Fina-Monserrat Avilés