Fons 0054 - José Luis López Bulla

Quadern de notes 1976-1 Quadern de notes 1976-2 Quadern 1976-1977 Quadern 1978 Quadern 1977- Dossier elecciones sindicales Quadern "Secretariado CONC- 1978" Quadern "Secretariado y Comisión Ejecutiva, 11-X-78" Quadern "Reunions" Quadern "Reunions 2" Quadern "Reflexiones sindicales"
Resultats 1 a 10 de 50 Mostra-ho tot

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES AHCO 0054

Títol

José Luis López Bulla

Data(es)

  • 1976 - 2003 (Agregació)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

6 unitats d'instal·lació (0,60m) (Fons)

Àrea de context

Nom del productor

Història biogràfica

Institució arxivística

Història arxivística

José Luis López Bulla, nascut a Granada el 25 de juliol de 1943, ha estat un sindicalista i política català. Després d'haver cursat el batxillerat a la comarca interior valenciana de Requena, migrà a Catalunya en la dècada dels seixanta. A finals dels noranta publicà un testimoniatge sobre el seu procés migratori, intitulat "Cuando hice las maletas". Un cop a Catalunya, s'intal·là a Mataró i treballà en el sector d'arts gràfiques. Aviat ingressà al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i participà en les primeres comissions obreres. El 1967 fou detingut i empresonat. Poc després, el 1972, es posà al capdavant de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), de la qual fou escollit secretari general el 1976. Malgrat les tensions registrades, arran les diferències polítiques en quant a l'estratègia sindical a seguir, López Bulla va mantenir la seua militància als rengles del PSUC, així com del Partit Comunista d'Espanya (PCE). Abandonà la secretaria general el 1995, en el VI Congrés, essent rellevat per Joan Coscubiela i Conesa. Es presentà a les eleccions autonòmiques de 1999 en la llista d'Iniciativa Catalunya Verds (ICV), resultant escollit diputat de la VI Legislatura del Parlament de Catalunya. El 2003 es retirà de la política activa. El 2012 particà en la Ccrida a la Catalunya federalista i d'esquerres. Així mateix, publica assíduament textos d'opinió política al seu blog "Metiendo bulla".

Origen de l'ingrés o de la transferència

El mateix López Bulla fou qui, a partir de 2003, realitzà el dipòsit del seu fons personal a l'Arxiu Històric de Comissions Obreres de Catalunya.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

El present fons agrupa la producció escrita per José Luis López Bulla durant l'exercici dels seus càrrecs i responsabilitats sindicals i polítiques (1976-2003). Tanmateix, els materials agrupats no es limiten a aquesta vessant, sinó que inclouen a més reflexions i anàlisis de tipus general sobre el fet sindical a Catalunya, sobre la conjuntura polític o aspectes més concrets de l'acció sindical. Els fons es trobava inicialment dividit quatre sèries diferents: "quaderns d'apunts", "notes", "agendes" i "documentació vària". Tanmateix, actualment s'ha considerat més adient circumscriure el nivell de descipció al d'unitat documental composta. En aquest sentit, es desriuran els 41 quaderns que conformen el fons; així com les agrupacions de literatura grisa, informes polítics i sindicals, esborranys d'articles o retalls de premsa i altres publicacions.

Valoració, destrucció i programació

Tots els documents dipositats s'han conservat.

Ingressos

No es preveuen ingressos imminents.

Sistema d'organització

Els fons es trobava inicialment dividit quatre sèries diferents: "quaderns d'apunts", "notes", "agendes" i "documentació vària". Tanmateix, actualment s'ha considerat més adient circumscriure el nivell de descipció al d'unitat documental composta. En aquest sentit, es desriuran els 41 quaderns que conformen el fons; així com les agrupacions de literatura grisa, informes polítics i sindicals, esborranys d'articles o retalls de premsa i altres publicacions. La primera unitat d'instal·lació conté un total de 10 quaderns corresponents al primer període de la transició democràtica, entre 1976-1978); la segona conté un nombre idèntic de quaderns corresponents al bienni 1979-1980; la tercera conté un total de nou quaderns corresponents al període 1980-1981; la quarta, conté un total de cinc quaderns datats el 1981, 1982, 1993 y 1994 i, a més a més, conté tres carpetes amb notes diverses datedes el 1976, 1977 i 1978; el quart conté set quaderns (alguns suports són agendes, emprades com a bloc de notes) datades de 1979, 1980, 1982, 1987, 1997 i 1998, així mateix hi trobem 3 carpetes de notes dels anys 1979, 1980 i 1981; finalment, la darrera unitat d'instal·lació conté els diferents informes, esborranys i carpetes de retalls de diaris, etc.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Lliure accés.

Condicions de reproducció

Es permet la reproducció dels documents previ pagament de la tarifa establerta per l'Arxiu Històric de CCOO - Fundació Cipriano García. Totes les publicacions en les quals apareguin les reproduccions dels documents han de citar-ne la col·lecció de la qual procedeixen. L'Arxiu Històric de CCOO - Fundació Cipriano García es reserva el dret d'inspecció previ a la publicació i edició dels materials que continguin les reproduccions.

Idioma del material

  • català
  • espanyol

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

No es precisen requeriments tècnics específics per visualitzar la documentació.

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Fons de la secretaría general de la CONC, 1976-1995

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

AHCO

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Revisat

Nivell de detall

Complet

Dates de creació revisió eliminació

18.07.2019

Idioma(es)

  • català

Escriptura(es)

Fonts

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats

Unitat d'instal·lació

  • Capsa: C252 - C263